Odegaard: 'Real verkoopt vaker spelers met terugkoopoptie, dat kan optie zijn'

Odegaard: 'Real verkoopt vaker spelers met terugkoopoptie, dat kan optie zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 06:46vr 24-05-2019 om 06:46

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 07:52vr 24-05-2019 om 07:52

Martin Odegaard hoopt deze zomer snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. De Noorse aanvallende middenvelder staat in de belangstelling van Ajax, weet De Telegraaf.

"Haha, ik weet niet of ze echt geïnteresseerd zijn, daar ligt mijn focus niet op. Mijn zaakwaarnemer brengt me na het seizoen op de hoogte. We moeten met Real Madrid bekijken wat zij willen en gezamenlijk een beslissing maken", reageert Odegaard in de ochtendkrant. De twintigjarige spelmaker wil wel graag een hele voorbereiding meedraaien bij een mogelijk nieuwe club.

Odegaard sluit een langer verblijf in de Eredivisie in ieder geval niet uit. "Ik moet doorgaan met minuten maken op hoog niveau. Dit jaar is tot nu toe goed voor mij. Ik wil de volgende stap zetten in mijn carrière, in termen dat ik nog beter wil gaan spelen. Dus ik zeg niet dat ik naar een betere competitie wil of hier moet blijven. Het is voetbal, dus je weet niet wat er gaat gebeuren."

Een definitieve transfer kan wel een optie zijn voor Odegaard, die momenteel furore maakt bij Vitesse. "Wat Real Madrid vaker met spelers heeft gedaan, is bijvoorbeeld verkopen, met daarbij een terugkoopoptie. Dat zou een optie kunnen zijn of uitgeleend worden. Maar het hangt af van hoe zij erover denken en de interesse van andere clubs."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Odegaard en Ajax: een goede match?

(4343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws