Ajax-transfer Odegaard afgeraden: 'Een betere competitie dan de Nederlandse'

Ajax-transfer Odegaard afgeraden: 'Een betere competitie dan de Nederlandse'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 23:34do 23-05-2019 om 23:34

Als het aan Hedwiges Maduro ligt speel Martin Odegaard volgend seizoen niet in de Eredivisie, maar in de Primera Division. In Spanje kan de Noor pas écht laten zien wat hij waard is, aldus de oud-international. 

Odegaard lijkt met de week beter te gaan spelen bij Vitesse. Ook tegen FC Groningen behoorde de middenvelder tot de uitblinkers. "Niet normaal was-ie", zegt Maduro bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Heb je het gezien? Ik zat me gewoon af te vragen: heeft hij wel wat fout gedaan? Hij was écht goed, hè. Hij maakte goals, gaf assists, deelde panna's uit.. Hij deed alles wat je als voetballer in een wedstrijd kunt doen."

Ajax wordt gelinkt aan Odegaard, maar Maduro acht een derde periode in de Eredivisie onverstandig. "Ik zou hem willen zien in een betere competitie dan de Nederlandse. Ik begrijp wel dat Ajax hem wil hebben, maar voor hemzelf.. Ik wil hem zien tegen Sevilla. Ik denk dat hij dat niveau heeft. Hij zou qua stijl ook goed passen in Spanje. Dan kun je het echt meten. Als hij het laat zien tegen bijvoorbeeld Espanyol kan hij weer terugkomen. Als hij nu weer in Nederland gaat spelen denkt hij misschien van: tja, het is de Eredivisie."

"Het hangt ervan af wat hij zelf wil. Als hij bij Real wil spelen zou ik naar een club uit Spanje gaan. Dan kunnen ze echt wekelijks naar hem kijken en zien ze hem daar vlammen tegen bijvoorbeeld Levante. Dan zijn ze daar toch wakker. Als hij het hier doet tegen Groningen, denken ze: het is toch Groningen. Ik zou het ook niet willen, maar als ik Odegaard was.."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Maduro?

(1083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws