Ajax sponsorde supporters en hield niets over aan bekerwinst: 'Hebben wij betaald'

Ajax sponsorde supporters en hield niets over aan bekerwinst: 'Hebben wij betaald'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 12:26vr 24-05-2019 om 12:26

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 12:52vr 24-05-2019 om 12:52

Ajax heeft niets overgehouden aan de winstpremie die het kreeg uitgekeerd voor het winnen van de KNVB Beker. De Amsterdammers besloten de fans te sponsoren, zodat ze tegen een lager bedrag bij de finale aanwezig konden zijn.

"De winstpremie was 250.000 euro, maar dat geld waren we al kwijt omdat we als club besloten de kaartprijs voor de finale te verlagen voor onze fans", vertelt scheidend financieel directeur Jeroen Slop in een interview met Ajax Life. "Vanwege de deels verplichte treincombi en alles wat daarbij kwam kijken, betaalden Ajax-fans zo'n 14 euro meer dan de Willem II-fans die met de bus mochten komen. Dat verschil hebben wij betaald."

Slop neemt na twintig jaar Ajax afscheid met de dubbel. Hij stelt geen spijt te hebben van zijn besluit om de club te verlaten. "Na twintig jaar heb je dingen zo vaak gedaan dat je de bijzonderheid er niet meer van kunt inzien. Dan is het moeilijk enthousiast te blijven", legt hij uit. "Zoals het voeren van transferbesprekingen. Als financieel directeur zit je toch vaak aan tafel vanuit een behoudende rol. Ik moet de beperkingen zien, goed opletten dat we niet in vreemde constructies terechtkomen. Dat is niet altijd de leukste rol."

Slop heeft overigens alweer een nieuwe functie te pakken. Hij vervangt Erik Mulder bij de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws