Dolenthousiaste Verbeek polst Nederlander voor Australisch avontuur: Afwachten

Dolenthousiaste Verbeek polst Nederlander voor Australisch avontuur: "Afwachten"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 16:30zo 26-05-2019 om 16:30

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 16:44zo 26-05-2019 om 16:44

Gertjan Verbeek overweegt om Gerald Sibon toe te voegen aan zijn technische staf bij Adelaide United. De trainer vertelt dat in gesprek met de Leeuwarder Courant. Verbeek werd deze week aangesteld bij Adelaide. Hij signeerde een tweejarig contract in Australië. 

Verbeek is nog op zoek naar een Nederlandse assistent - en Sibon is inmiddels door hem gepolst. De voormalig spits van onder meer sc Heerenveen en PSV voetbalde een jaar in de Australische competitie. "Gerald heeft echter alleen het diploma oefenmeester-1 en in Australië is het diploma Coach Betaald Voetbal in principe een eis. Afwachten dus", vertelt Verbeek

De trainer denkt dat het even wennen wordt, het spel in de A-League. Volgens Verbeek gaat het er vooral veel fysieker aan toe in Australië. "Minder creatief, minder technisch, maar wel met ongelooflijke passie en strijd. Heel anders dan bij ons."

"Als Adelaide tegen Heerenveen zou spelen, zou het een botsing van speelstijlen zijn. Maar Heerenveen zou een goede dag moeten hebben om ons te verslaan. Adelaide eindigt elk jaar in de top-zes en is een van de weinige Australische clubs met een écht voetbalstadion. Ik heb er geweldig veel zin in."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws