Derksen niet overtuigd van Veldwijk: Hij moet wel een beetje zelfkritisch zijn

Derksen niet overtuigd van Veldwijk: "Hij moet wel een beetje zelfkritisch zijn"

30-05-2019 14:02
32

Johan Derksen zag dinsdagavond tot zijn grote verrassing dat Sparta ten koste van De Graafschap naar de Eredivisie promoveerde. De Rotterdammers hebben volgens de Veronica Inside-analist nog heel wat werk voor de boeg, voordat ze over een Eredivisie-waardige selectie kunnen beschikken.

Spits Lars Veldwijk had met 24 Keuken Kampioen Divisie-treffers een belangrijk aandeel in de promotie, maar kan volgens Derksen niet mee op het hoogste niveau. "In de Eerste Divisie scoort hij wel, maar hij is te traag en te licht voor de Eredivisie. Daar moet je een ander voor halen. Dat is heel hard, want hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de promotie. En tóch moet je dan tot de conclusie komen: daar moet een andere voor komen", vertelt hij voor de Veronica Inside-camera's.

Veldwijk zelf sloeg na de 0-2 overwinning bij De Graafschap terug naar zijn criticasters, maar Derksen is niet onder de indruk. "Hij is welbespraakt en heeft een grote mond, daar is verder niets op tegen, want ik houd wel van jongens met een beetje flair. Maar hij moet wel een beetje zelfkritisch zijn. Want als ik Sparta was, zou ik wel twee keer nadenken, voordat ik geld ging investeren in Veldwijk. Ik denk dat je daar in de Eredivisie héél weinig goaltjes voor terugkrijgt."

Sparta heeft inmiddels besloten om de optie in het contract van Veldwijk te lichten. De spits liet dinsdagavond voor de VoetbalPrimeur-camera's weten dat hij niet veel voelt voor een buitenlands avontuur.