'De top-drie van de Premier League komt dan niet voor mij, wél voor Wijnaldum'

'De top-drie van de Premier League komt dan niet voor mij, wél voor Wijnaldum'

01-06-2019 09:34
33

Georginio Wijnaldum lijkt op een basisplaats af te stevenen in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur. De middenvelder van Liverpool begon in de return tegen FC Barcelona nog op de bank, maar hij kende een fenomenale invalbeurt.

Wijnaldum maakte tegen de Catalanen de 2-0 en de 3-0. "Onbegrijpelijk dat hij in de return tegen Barcelona op de bank begon", zegt Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Eerst liet Klopp hem in Camp Nou als centrumspits spelen, wat niet goed uitpakte. En dan zet hij hem een week later op de bank. Wijnaldum duikt altijd op in het strafschopgebied. Daarom zou ik hem ook nooit in de spits zetten, want dan staat hij er al."

Daryl Janmaat speelde in het seizoen 2015/'16 met Wijnaldum samen bij Newcastle United, dat degradeerde uit de Premier League. "De top-drie van de Premier League komt dan niet voor mij, maar wél voor Wijnaldum", stelt de rechtsback. "Bij Liverpool heeft hij meteen weer stappen vooruit gezet, zoals dat hele elftal dat de laatste jaren blijkbaar kan. Ik gun Wijnaldum de Champions League enorm."

Meer nog dan de Fransman Moussa Sissoko, die Newcastle na de degradatie verruilde voor Tottenham. "Ik speelde rechtsback en had Sissoko voor mij", zegt Janmaat. "Hoe hij tegen Ajax tekeer ging, was echt indrukwekkend. Sissoko is een goeie gozer, maar nu moet Wijnaldum winnen."