'Club van Ronaldo in opspraak: zevental omgekocht voor laatste competitieduel'

'Club van Ronaldo in opspraak: zevental omgekocht voor laatste competitieduel'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 07:38di 04-06-2019 om 07:38

Het Spaanse voetbal is wederom in de ban geraakt van een matchfixingschandaal. Volgens het medium El Mundo waren zeven spelers van Real Valladolid betrokken bij omkoping voorafgaand aan het laatste competitieduel met Valencia.

Los Che streden voor Champions League-kwalificiatie en moesten winnen in het Estadio Nuevo José Zorrilla, terwijl Real Valladolid al zeker was van handhaving. De latere Copa del Rey-winnaar won met 0-2 en hield daardoor Getafe en Sevilla achter zich. El Mundo claimt, op basis van door de politie afgeluisterde gesprekken, echter dat Real Valladolid alle medewerking verleende. De onlangs gearresteerde oud-prof Carlos Aranda zou een vriend hebben aangeraden om veel geld in te zetten op de wedstrijd, omdat er zeven spelers van de thuisploeg omgekocht zouden zijn.

Aranda zou de extra opbrengsten van de 'gefixte' wedstrijd verdelen met voormalig Real Madrid-back Raúl Bravo en de zeven spelers van Real Valladolid, dat overigens in handen is van voormalig WK-topscorer Ronaldo Nazario. De 38-jarige aanvoerder Borja Fernández (foto), die 84 minuten meespeelde tijdens het bewuste duel met Valencia en daarna zijn carrière beëindigde, is vermoedelijk één van hen: Fernández was net als Aranda en Bravo betrokken bij de recente arrestatiegolf in Spanje, naar aanleiding van de matchfixingzaak.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws