Ajax-aanwinst vergeleken met Chivu en De Boer: 'Past perfect in Amsterdam'

Ajax-aanwinst vergeleken met Chivu en De Boer: 'Past perfect in Amsterdam'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 09:15zo 09-06-2019 om 09:15

Ajax heeft met Lisandro Martinez een verdediger in huis gehaald die zowel centraal als op links uit de voeten kan. Matías Manna, een Argentijnse voetbalanalist die in het verleden werkzaam was bij Sevilla en het nationale elftal, vergelijkt hem met Christian Chivu en Frank de Boer.

Een vergelijking met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld gaat daarentegen mank. "Martinez is niet lang, maar kan misschien in de Cristian Chivu-rol spelen", zegt Manna tegen Ajax Showtime. "Hij is heel intelligent. Als je hem ziet spelen, denk je door zijn stijl dat hij uit Jong Ajax komt. Hij past perfect in Amsterdam."

Ook van Frank de Boer heeft de 21-jarige linkspoot wel wat weg, meent Manna. "Martinez is, als hij achterin de ruimte krijgt, net zoals hij. Zijn mentaliteit is ook goed en hij kan in Europa goed samenspelen met Matthijs de Ligt." De schrijver beseft desondanks dat laatstgenoemde waarschijnlijk vertrekt.

Manna noemt Martinez hoe dan ook een goede aankoop. De Argentijn komt voor naar verluidt zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia. "Tagliafico is goed, maar geen speler die behoort tot de échte Ajax-stijl. Martinez is iemand die kan spelen in het Ajax van Johan Cruijff en Louis van Gaal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws