De Ligt: 'Geld is niet het probleem, maar misschien niet het juiste moment'

De Ligt: 'Geld is niet het probleem, maar misschien niet het juiste moment'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 20:08di 11-06-2019 om 20:08

Matthijs de Ligt voelt zich vereerd dat de grootste clubs ter wereld op zijn handtekening azen. De verdediger van Ajax gaat zich nu het seizoen voorbij is over zijn toekomst buigen.

"Ik weet nog niet wat mijn hart mij zegt. Ik heb mij tot dusver volledig geconcentreerd op Ajax en het Nederlands elftal", vertelt De Ligt aan Mundo Deportivo. "Nu mijn vakantie begint kan ik erover nadenken en beslissen wat ik wil doen met mijn toekomst."

De Oranje-international wordt vooral in verband gebracht met FC Barcelona en Paris Saint-Germain. "Het belangrijkste is dat ik weet dat ik in een ploeg terecht kom waar ik belangrijk kan zijn en veel wedstrijden kan spelen." Bang voor de concurrentie van Gerard Pique, Samuel Umtiti en Clement Lenglet is hij niet in Catalonië. "Het is logisch en normaal dat er bij een grote club als Barcelona concurrentie is."

De grote vraag is wanneer De Ligt duidelijkheid verschaft. "Ik weet nog niet wanneer het bekend wordt, maar ik neem de tijd." Hij laat de keuze in ieder geval niet afhangen van Frenkie de Jong en Lionel Messi. "Natuurlijk zou het leuk zijn om met hen te spelen, maar ik moet ook kijken naar wat het beste is voor mij." Dat Cristiano Ronaldo hem hoogstpersoonlijk vroeg om naar Juventus te komen, kan hem ook niet overreden. "Ik moet mijn eigen pad kiezen."

Geld speelt volgens De Ligt geen grote rol. Barça kan waarschijnlijk niet opboksen tegen de aanbieding van PSG. "Nee, geld is het probleem niet." Wat let hem dan om voor Barça te kiezen? "Misschien is dit niet het juiste moment. Daar moet ik tijdens mijn vakantie over nadenken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Voor welke club moet De Ligt kiezen?

(11952 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws