Jansma oordeelt: 'Spanning voor ervaren mannen geen probleem, voor deze ploeg wel'

Jansma oordeelt: 'Spanning voor ervaren mannen geen probleem, voor deze ploeg wel'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 08:17zo 16-06-2019 om 08:17

Kees Jansma denkt niet dat de Oranje Leeuwinnen serieus kans maken op de wereldtitel. De regerend Europees kampioen heeft zich na twee poulewedstrijden al verzekerd van een ticket voor de achtste finales, maar maakte niet veel indruk tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen.

Volgens Jansma is het voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vooral een kwestie van 'overleven'. "Die eerste wedstrijd is altijd het allerergste. Het verwachtingspatroon voor een vertegenwoordigend Nederlands elftal is altijd hoog. Te hoog, vind ik. We worden zomaar wereldkampioen. Alsof ze in het buitenland niet kunnen voetballen...", laat hij weten in FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

Dat de WK-campagne van Oranje wordt betiteld als 'Onze Jacht', vindt Jansma dan ook enigszins overdreven en misplaatst. "De jacht op de WK-titel? Pure onzin, want in Amerika en Duitsland spelen ze natuurlijk ook heel aardig voetbal." De Leeuwinnen missen bovendien nog ervaring op grote toernooien, denkt de voormalig perschef van Oranje. "Die spanning is voor ervaren mannenvoetballers geen probleem meer, maar voor deze ploeg natuurlijk wel", aldus Jansma, die echter blij is met de resultaten. "Wat kan mij die kwaliteit schelen? Haal lekker zes punten uit twee wedstrijden en probeer tegen Canada beter te voetballen."

Nederland treedt donderdag om 18.00 uur aan tegen de Canadezen en speelt in Reims alleen nog voor de eerste plek in Groep E. Wanneer er gewonnen wordt, wacht een confrontatie met de nummer twee van Groep D: momenteel is dat Japan. Een tweede plek in Groep E leidt tot een krachtmeting met de nummer twee van Groep F, waarschijnlijk Zweden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe ver gaan de Leeuwinnen komen?

(6343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws