'Cillessen betrokken in ruildeal: nieuwe stand-in voor Barça-doelman Ter Stegen'

'Cillessen betrokken in ruildeal: nieuwe stand-in voor Barça-doelman Ter Stegen'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 13:40ma 17-06-2019 om 13:40

FC Barcelona en Valencia zijn in gesprek over een mogelijke ruildeal. Als de twee Spaanse clubs eruit komen, verkast Jasper Cillessen naar Valencia en bewandelt Neto de omgekeerde route.

Dat meldt het Catalaanse RAC1. Barça en Valencia zouden maandagochtend hebben gesproken over de dubbele transfer. Cillessen ziet de Spaanse bekerwinnaar wel zitten, terwijl Neto graag in Camp Nou zou keepen. Hij accepteert dat hij de stand-in van Marc-André ter Stegen wordt - de rol die Cillessen de laatste drie jaar had.

Cillessen beschikt bij Barcelona over een contract tot de zomer van 2021, maar maakt er geen geheim van dat hij weer elke week wil spelen. In drie seizoenen keepte de dertigjarige Oranje-international slechts 32 wedstrijden voor Barça, waarvan 24 in de Copa del Rey, vijf in de Primera División en drie in de Champions League.

Neto (29) verkaste in 2017 van Juventus naar Valencia. Hij is de eerste keus van trainer Marcelino en kwam afgelopen seizoen tot 34 optredens. Het is niet bekend of Barcelona dan wel Valencia financieel water bij de wijn moet doen om de ruildeal te realiseren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Valencia de perfecte club voor Cillessen?

(5128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws