Van Bronckhorst: 'Zelfs in het kampioensjaar dacht ik vaak: dit mag niet uitkomen'

Van Bronckhorst: 'Zelfs in het kampioensjaar dacht ik vaak: dit mag niet uitkomen'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 17:30wo 19-06-2019 om 17:30

De incidenten tijdens de training van Feyenoord staan niet op zichzelf, verzekert Giovanni van Bronckhorst. Volgens de inmiddels vertrokken trainer is er gedurende de afgelopen vier seizoenen 'genoeg gebeurd' op het trainingsveld in Rotterdam-Zuid.

Steven Berghuis en Sven van Beek kregen voor het oog van de camera's slaande ruzie. Diezelfde Berghuis werd afgelopen seizoen gepasseerd tegen FC Utrecht na een incident op de training en Michiel Kramer weigerde ooit dienst tijdens een uitlooptraining. Dit is echter het topje van de ijsberg, aldus Van Bronckhorst. "In de vier jaar dat ik trainer was bij Feyenoord zijn er zat dingen gebeurd waar niemand iets van afweet", laat hij weten aan Voetbal International. "Zelfs in het kampioensjaar. Dat je denkt: dit moet echt niet uitkomen."

Dat was ook al het geval toen Van Bronckhorst nog assistent van Ronald Koeman was. "Ik kan me herinneren dat Graziano Pellè tijdens de training met Bruno Martins Indi op de vuist ging", onthult hij. "Het is iets van alle tijden, alleen: als het slecht gaat, krijgen zulke zaken de overhand." Afgelopen seizoen vielen de resultaten tegen en werd het incident met Berghuis breed uitgemeten in de media. "De dynamiek in een groep is belangrijk en er is een aantal momenten geweest waarin die niet goed was", erkent Van Bronckhorst. "Maar ik zal je zeggen: dat heb je altijd, hoor."

Poll

Gaat Feyenoord onder Jaap Stam weer de weg omhoog vinden?

(17172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws