PSV troeft Vitesse af en haalt talent (9) op uit Groningen: Heel veel zin in

PSV troeft Vitesse af en haalt talent (9) op uit Groningen: "Heel veel zin in"

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 13:36vr 21-06-2019 om 13:36

PSV gaat zich versterken met de negenjarige Miguel Groot, bevestigt de jonge linksbuiten tegenover RTV Noord. Het in Delfzijl geboren talent was de afgelopen jaren actief in de voetbalschool van FC Groningen.

Groot was in beeld bij zowel Vitesse als PSV, maar koos uiteindelijk voor de Eindhovenaren. Zijn in Nijmegen geboren ouders verhuizen mee naar het zuiden. "Ik ga m'n vriendjes op school wel heel erg missen, maar aan de andere kant heb ik er wel heel veel zin in", laat hij weten aan RTV Noord. De jonge vleugelaanvaller vertrekt met veel ambities naar Eindhoven. "Wat ik ooit nog zou willen? Bij Barcelona voetballen!"

Jeugdtrainer Martin Bosker had Groot onder zijn hoede bij amateurclub GVAV/Rapiditas en denkt dat de buitenspeler het in zich heeft om uiteindelijk te slagen bij PSV. "Hij is echte linksbuiten met een geweldig linkerbeen en hij doet alles op gevoel. Als trainer hoef je zo'n jongen eigenlijk weinig bij te leren, die moet je lekker z'n gang laten gaan." Bosker hoopt vooral dat Groot bij PSV met net zo veel plezier speelt als bij zijn oude amateurclub. "Als hij zijn plezier blijft houden, komt het ook bij PSV wel goed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws