Samenwerking met Ajax 'goede vorm van realisme': 'Die spelers gaan sowieso wel'

Samenwerking met Ajax 'goede vorm van realisme': 'Die spelers gaan sowieso wel'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 17:10ma 24-06-2019 om 17:10

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 17:12ma 24-06-2019 om 17:12

Sparta heeft er goed aan gedaan om een samenwerking aan te gaan met de jeugdopleiding van Ajax. Dat stellen de mannen van De Derde Helft in de zomerserie 'De Promovendi'. De eerste aflevering van de zomerserie staat volledig in het teken van de Rotterdamse club.

"Vorig jaar was er een best apart bericht dat Sparta en Ajax gingen samenwerken binnen hun jeugdopleidingen. Dat werd toen heel raar gevonden, omdat de jeugdopleiding van Sparta heel goed is en het voelde een beetje als je ziel verkopen aan de duivel", aldus de mannen van De Derde Helft.

In de studio wordt echter gezegd dat de deal nog helemaal niet zo gek is. "Ajax mag elke jaar maximaal drie spelers halen en ze hebben afgesproken dat die spelers nooit ouder zijn dan vijftien jaar. De spelers die echt al naar het niveau van eerste elftal toegroeien, daar mag Sparta aan verder bouwen", klinkt het. "Die drie spelers gaan sowieso wel naar Ajax. Ze hebben alleen nu de afspraak dat het er maar drie zijn en in ruil daarvoor krijgt Sparta ook nog eens een X bedrag om verder te investeren in hun eigen opleiding. Ik vind het een goede vorm van realisme en daar een slaatje uit slaan."

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In de zomerserie 'De Promovendi' bespreken de mannen van De Derde Helft de drie 'nieuwkomers' in de Eredivisie. Naast Sparta promoveerden ook RKC en kampioen FC Twente naar de Eredivisie. Wat voor clubs waren dat ook alweer? Wat is hun historie? Wie waren de clubiconen en wie zijn tegenwoordig de vedetten? Dat wordt allemaal besproken binnen een hafluurtje in deze zomerserie van De Derde Helft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Sparta een aanwinst voor de Eredivisie?

(4429 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws