Leicester tast wéér diep in de buidel en breekt clubrecord voor Rode Duivel

Leicester tast wéér diep in de buidel en breekt clubrecord voor Rode Duivel

08-07-2019 18:25
18

Leicester City heeft Youri Tielemans definitief overgenomen van AS Monaco. De transfer van de 22-jarige Belg kost de Premier League-club een recordsom van naar verluidt 45 miljoen euro.

Leicester City meldt op zijn website dat Tielemans een vierjarig contract heeft ondertekend. De middenvelder was het afgelopen half jaar al op huurbasis actief in het King Power Stadium. Hij maakte direct indruk en groeide uit tot publiekslieveling. In dertien Premier League-duels kwam de Belg tot drie goals en vijf assists.

Het was snel duidelijk dat beide partijen graag met elkaar door wilden. De transfer liet vanwege de hoge vraaprijs even op zich wachten, maar uiteindelijk zette de Premier League-kampioen van 2016 door. Aan het avontuur bij Monaco komt daarmee na 2,5 jaar een einde. De Monegasken maakten in 2017 nog 26 miljoen euro over naar Anderlecht, maar de Rode Duivel wist zijn draai nooit echt te vinden.

Na de terugkeer van coach Leonardo Jardim was Tielemans niet meer nodig. Ook komend seizoen lag er niet veel speeltijd in het verschiet. In totaal kwam Tielemans tot 65 optredens voor Monaco, waarin hij zes goals en drie assists liet noteren.

De middenvelder wordt met afstand de duurste aankoop ooit van Leicester. Donderdag braken The Foxes al het clubrecord door 33,4 miljoen euro te betalen voor aanvaller Ayoze Pérez aan Newcastle United.