'De Ligt wilde meer salaris dan Mbappé, ik snap dat PSG het heeft laten klappen'

'De Ligt wilde meer salaris dan Mbappé, ik snap dat PSG het heeft laten klappen'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 18:10do 11-07-2019 om 18:10

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 09:38vr 26-07-2019 om 09:38

Wanneer Paris Saint-Germain aan wil haken bij de absolute top van het mondiale voetbal moet de club zich meer op voetbal richten en minder op marketing en communicatie. Dat stelt L'Equipe-verslaggever Arnaud Hermant, die overigens wel begrijpt waarom de Parijzenaars niet in zee zijn gegaan met Matthijs de Ligt.

"Het probleem is dat de club denkt dat het om marketing en communicatie draait en daardoor het voetbal op de tweede plaats zet", legt Hermant uit in gesprek met de NOS. "Als je de beste wilt worden, moet het eerst op het veld allemaal kloppen. PSG is relatief gezien een jonge club en wil zowel op als naast het veld snel groeien, maar je ziet dat dat gewoon niet gaat. Ze moeten eerst hun voetbal verbeteren."

Het binnenhalen van De Ligt was een belangrijke stap geweest voor de kampioen van Frankrijk, maar de persoonlijke eisen van de centrale verdediger waren de club te gortig. "PSG durft geld uit te geven, maar niet ten koste van alles. Zaakwaarnemer Mino Raiola vroeg voor De Ligt een salaris van 12 miljoen euro per jaar. Dat is meer dan Mbappé krijgt", legt hij uit. "Toen heeft PSG de deal laten klappen. Ik snap dat ook zeker, want ik vind dat de topprioriteit van de club niet bij een centrale verdediger moet liggen."

Poll

Is Juventus de juiste club voor De Ligt?

(12894 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws