'De Jong was huiverig voor buitenlandse investeerders, de rvc zet de deur open'

'De Jong was huiverig voor buitenlandse investeerders, de rvc zet de deur open'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 08:29do 18-07-2019 om 08:29

Het vertrek van Jan de Jong bij Feyenoord is niet verrassend, maar het moment is dat wel. De algemeen directeur hield er een andere visie op na dan de raad van commissarissen van de Rotterdammers, stelt het Algemeen Dagblad in een analyse.

'Waar de raad van commissarissen met doorgewinterde zakenmensen als Van Bodegom en vleesmagnaat Herman van Drie, twee jaar na de op financieel gebied niet verzilverde landstitel, zo snel mogelijk PSV willen achterhalen en kampioen Ajax in het zicht willen houden, zag De Jong veel meer in de weg van de geleidelijkheid', aldus de ochtendkrant. 'In kindertaal: De Jong trapte op de rem, waar anderen het gaspedaal wilden intrappen.'

'De Jong wil liever geen financiële risico's nemen, anderen kijken daar anders tegenaan', vervolgt het AD. 'Investeerders, uit Nederland of zelfs over de grens? De Jong was er huiverig voor, de rvc zet de deur graag open.' Bovendien zou De Jong na het vertrek van technisch directeur Martin van Geel aan 'een soort heiligverklaring' van de Goirlenaar hebben gedaan. Dat droeg intern niet bij aan zijn geloofwaardigheid.

'En ook in het ingewikkelde en tijdrovende stadiondossier maakte De Jong in de Kuip geen vrienden, al zat hij op dat vlak juist vaak weer wel op één lijn met de raad van commissarissen', aldus het AD. 'Maar bij zijn pogingen om meer geld binnen te harken voor specifiek de voetbaltak, maakte hij elders in het bedrijf weer vijanden.'

Het AD stelt dat het vertrek van De Jong 'cynisch het volgende puzzelstukje in een bijzonder grote schoonmaak genoemd kan worden'. Het is echter de vraag of zijn gedroomde opvolger al is binnen te halen. "Ik heb niet het idee dat Robert Eenhoorn nu klaarstaat om naar De Kuip te gaan", zegt clubwatcher Mikos Gouka van de krant bij FOX Sports.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws