Feyenoord zorgt niet voor nieuwe trend: 'Ze hebben het goed in Championship'

Feyenoord zorgt niet voor nieuwe trend: 'Ze hebben het goed in Championship'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 19:58za 20-07-2019 om 19:58

Feyenoord haalde met Liam Kelly en Luciano Narsingh twee spelers uit het Championship binnen en met Leroy Fer is mogelijk een derde in aantocht. Danny Holla denkt dat veel Nederlandse clubs het moeilijk zouden hebben op het tweede Engelse niveau.

"De topploegen uit Nederland zouden het goed doen, maar een subtopper zal niet om de titel spelen", vertelt Holla aan ELF Voetbal. "Het probleem is dat je enorm veel wedstrijden speelt. Veel ploegen met jonge spelers zijn daar niet aan gewend. En kunnen er daarom niet mee omgaan. Er wordt veel krachtiger en mannelijker gespeeld."

Tactisch is het wel minder dan de Eredivisie, stelt de middenvelder. "In Nederland houden we ervan in balbezit te denken en achterin de bal rond te spelen. Dat gebeurt daar veel minder, er wordt directer gespeeld. Een wedstrijdbespreking zag er overigens wel goed uit, hoor. Wij waren voor een wedstrijd drie kwartier bezig met corners en vrije trappen. Dat doet geen club in Nederland."

De komst van diverse Championship-spelers naar Feyenoord is volgens Holla een incident. "Ze halen Kelly omdat die onder Stam gespeeld heeft. En Narsingh en Fer zijn jongens die bekend zijn in Nederland. Ik geloof niet dat spelers over het algemeen snel naar de Eredivisie komen. Ze hebben het goed in het Championship, omdat Engeland een prachtig voetballand is."

Andersom vertrekken wel veel Eredivisie-spelers naar het Championship. "Ze kunnen dan binnen Nederland een stap maken, maar gaan daarheen. Het is financieel een stuk aantrekkelijker."

Poll

Moet Feyenoord Leroy Fer vastleggen?

(12260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws