FC Basel-trainer wijst naar gemis voor PSV: 'Een speler die heel bepalend was'

FC Basel-trainer wijst naar gemis voor PSV: 'Een speler die heel bepalend was'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 19:36ma 22-07-2019 om 19:36

FC Basel-trainer Marcel Koller heeft veel respect voor Champions League-tegenstander PSV. Dat de ploeg bijna ten koste van Ajax kampioen wist te worden, is volgens de oefenmeester veelzeggend.

"PSV is een ploeg die heel dichtbij Ajax is geëindigd in de Nederlandse competitie en we hebben allemaal gezien hoe Ajax in het afgelopen seizoen Europa en misschien wel de wereld heeft verrast", tekent het Eindhovens Daglad op uit de mond van Koller. "De Nederlandse competitie moet dus wel sterk zijn en dat PSV zo dicht bij Ajax is geëindigd, zegt wel iets."

Volgens Koller kan het van belang zijn dat PSV afscheid heeft moeten nemen van Luuk de Jong. "Ik heb een paar wedstrijden van vorig seizoen van PSV gezien en zag een speler aan het werk die heel bepalend was in een aantal facetten van het spel. Bijvoorbeeld op de momenten dat druk werd gezet. Hij bracht veel voor PSV en anderen zullen het nu over gaan nemen", stelt hij.

PSV speelt dinsdag in eigen stadion de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Precies een week later volgt de return in Zwitserland.

Poll

Gaat PSV het redden tegen FC Basel?

(12127 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws