Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord-spits Vente: 'Hij heeft het allemaal niet'

Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord-spits Vente: 'Hij heeft het allemaal niet'

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 12:15do 01-08-2019 om 12:15

Pierre van Hooijdonk heeft ernstige twijfels bij spits Dylan Vente. Door de blessure van Nicolai Jörgensen staat de twintigjarige aanvaller waarschijnlijk in de basis in de seizoensopener tegen stadsgenoot Sparta.

"Ik zie het gewoon nog niet bij Vente", stelt Van Hooijdonk in gesprek met Algemeen Dagblad. "Een spits moet iets afwijkends hebben. Kopkracht, snelheid, een buitengewone traptechniek. Vente heeft het allemaal niet. En ik vraag me serieus af of hij dit ooit zal krijgen."

"Vooropgesteld: de spitspositie is de moeilijkste positie om op door te breken, maar zoals ik het nu inschat is het niveau van Feyenoord eenvoudigweg te hoog voor Vente", vervolgt Van Hooijdonk. Bij PSV ziet Van Hooijdonk een veel groter talent rondlopen. "Sam Lammers is twee klassen beter. Dat was al zo toen hij bij Heerenveen speelde, in de middenmoot van de Eredivisie. Dat zegt wat."

Lammers zien we de komende tijd niet in actie in de Eredivisie. De spits van de Eindhovenaren werd woensdag geopereerd aan zijn knie en is de komende maanden uitgeschakeld. 

Poll

Heeft Vente genoeg potentie om nummer 1 spits van Feyenoord te worden?

(1635 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws