Onenigheid tussen Brood en TD: 'vertrokken' NAC-talent grijpt alsnog zijn kans

Onenigheid tussen Brood en TD: 'vertrokken' NAC-talent grijpt alsnog zijn kans

03-08-2019 10:41
46

NAC Breda-verdediger Grad Damen is bezig aan een opmerkelijke voorbereiding. De 21-jarige Bredanaar liep afgelopen zomer uit zijn contract, maar loopt nog steeds rond in Breda en lijkt zelfs als basisspeler aan het seizoen te beginnen.

Volgens BN DeStem bewijst de situatie-Damen dat trainer Ruud Brood en technisch directeur Tom Van Den Abbeele 'niet op één lijn zitten'. Van den Abbeele besloot in mei dat de aflopende verbintenis van Damen niet verlengd zou worden, op het moment dat het nog niet zeker was dat Brood komend seizoen voor de groep zou staan.

Brood bleef echter alsnog in het Rat Verlegh Stadion en bood Damen, die tevergeefs op proef was geweest bij SC Cambuur, de kans om zijn conditie op peil te houden in Breda. De verdediger pakte een respectabel aantal minuten mee en begon vrijdagavond in de basis tijdens het oefenduel met RWDM, de laatste voordat de competitie weer begint. Het lijkt erop dat Damen een serieuze kandidaat is om vrijdagavond tegen FC Dordrecht aan de aftrap te staan.

Brood ziet in Damen dus meer potentie dan de directie van NAC, die absoluut niet zou overwegen om de Bredanaar alsnog een contract aan te bieden. 'Het zichtbare meningsverschil tussen trainer en technisch directeur nadert het kookpunt', concludeert BN DeStem. 'Over de rug van Grad Damen vechten trainer Ruud Brood en technisch directeur Tom Van Den Abbeele een dispuut uit dat hoog kan oplopen.'