Vermeulen: 'Als Dolberg vertrekt, dan zou Boadu zomaar naar Ajax kunnen gaan'

5 augustus om 15:16

Arno Vermeulen vraagt zich af of Kasper Dolberg ooit nog zijn niveau van het succesvolle seizoen 2016/17 gaat laten zien in het shirt van Ajax. De commentator van de NOS denkt daarnaast dat AZ-spits Myron Boadu een geschikte opvolger zou (kunnen) zijn voor de Deen. 

In 2016/17 brak Dolberg door in Amsterdam. Met name in de Europa League speelde de aanvaller een aantal fantastische wedstrijden. "Laten we niet vergeten: hij heeft het toen ook niet veertig keer laten zien", plaatst Vermeulen maandag, in de Voetbalpodcast van de NOS, een kritische kanttekening. 

"Daar staat een periode tegenover waarin hij helemaal níets heeft laten zien. Nu krijgt hij weer even vertrouwen van Erik ten Hag, maar hij kan er zo niet mee doorgaan. Dolberg wordt ook weer gepasseerd voor de wedstrijden tegen PAOK."

Boadu
In Alkmaar is spits Myron Boadu (18) uitstekend aan het seizoen begonnen. "Boadu vind ik wel heel bijzonder, pas achttien jaar...", stelt Vermeulen. "Als hij fit blijft, net als Calvin Stengs, dan gaan die twee weg voor 25 miljoen, 30 miljoen. Voor 31 augustus nog? Dat schoot ook door mijn hoofd. Iedereen weet al dat Boadu een van de grootste talenten van dit land is. Een club kan nu denken: ik doe het nu. Als Dolberg vertrekt, zou Boadu zomaar naar Ajax kunnen."