'Bij het eerste van Ajax was ik een ander persoon, ik keek op tegen de topspelers'

'Bij het eerste van Ajax was ik een ander persoon, ik keek op tegen de topspelers'

07-08-2019 14:31
66

Perr Schuurs heeft afgelopen jaar, tijdens zijn debuutseizoen in Amsterdam, een aantal keer een gesprek gehad met prestatiecoach Joost Leenders. Schuurs vertelt dat in een interview met Voetbal International. De jonge verdediger worstelde met zijn zelfvertrouwen. 

Schuurs (19) deed meerdere keren een beroep op Leenders, de vaste prestatiecoach van Ajax. "Dat ging vooral over hoe ik me zelfbewuster in de selectie van het eerste elftal kon profileren. Bij Jong Ajax was ik meer een leidersfiguur. Dat werd ook van me verwacht, als speler die toen al onderdeel was van de A-selectie. Dan moet je bij de beloften een voorbeeld voor je medespelers zijn", legt de stopper uit.

Wedden

Meer odds

"Maar in de selectie van het eerste elftal was ik een ander persoon. Ik keek op tegen al die topspelers. Als je jezelf met meer zelfvertrouwen opstelt in een groep, zul je sneller het respect krijgen van je ploeggenoten. Dat hangt natuurlijk ook samen met je prestaties."

Inmiddels is de situatie anders, stelt Schuurs. "Ik heb een goede voorbereiding gedraaid, waardoor ik bij de competitiestart een basisplaats heb afgedwongen. Dat geeft zelfvertrouwen. En teamgenoten zien dat ik het niveau aankan. Dan wordt het een wisselwerking."

Dinsdagavond stond Schuurs in de basis tijdens PAOK-Ajax. De wedstrijd in Thessaloniki eindigde gelijk: 2-2.