Sparta zeer tevreden met deal: 'Ze hebben meer betaald dan we hadden begroot'

8 augustus om 15:14

Sparta Rotterdam is uitermate tevreden over de deal met Brentford over de transfer van Halil Dervisoglu. De Rotterdammers vangen een miljoenenbedrag en kunnen nog een halfjaar over de jonge aanvaller beschikken.

"Gisteravond zijn we tot een akkoord gekomen met Brentford uit Engeland. We hadden een bepaald bedrag in ons hoofd. Ze hebben meer betaald dan we hadden begroot, dus daar zijn we heel blij mee", vertelt technisch manager Henk van Stee aan RTV Rijnmond. "Een geweldige transfer voor Sparta en ook voor de speler zelf. Met als bijkomstigheid dat we hebben afgedwongen dat hij tot 1 januari hier bij Sparta blijft."

"Het bedrag ga ik uiteraard niet noemen. Iedereen weet wat we ongeveer wilden hebben en daar zitten we ver boven", aldus Van Stee. Doordat Dervisoglu nog een half jaar in Rotterdamse dienst blijft, kan de club rustig op zoek naar een vervanger. "We hebben nu de komende zes maanden de tijd om ons te gaan versterken. Wellicht doen we dat de komende periode al, maar we hebben in ieder geval afgedongen dat hij tot 1 januari hier blijft spelen. En dat wil die jongen ook graag. (...) We hebben ook te maken met een achterban, de supporters. En daarnaast willen we heel graag in de Eredivisie blijven."