Update: Sparta maakt deal wereldkundig, Dervisoglu vertrekt na jaarwisseling

9 augustus om 17:03
Laatste update: 9 augustus om 17:03

Sparta Rotterdam houdt zo'n drie miljoen euro over aan de transfer van Halil Dervisoglu naar Brentford. De Nederlandse aanvaller met Turkse roots speelt nog tot eind dit jaar op Het Kasteel en maakt in januari 2020 de overstap naar Engeland.

Dat Sparta een miljoenenbedrag overhield aan de overgang van Dervisoglu was al duidelijk, maar De Telegraaf weet te melden dat de Rotterdammers liefst drie miljoen euro mogen bijschrijven voor hun groeibriljant. Daarnaast heeft de club ervoor weten te zorgen dat de aanvaller nog tot de winterstop actief is in de Eredivisie. Pas dan zal Dervisoglu zijn koffers pakken en naar Londen verhuizen.

Er was ook veel Turkse belangstelling voor de jongeling, die zijn roots in Turkije heeft liggen. Galatasaray, Besiktas en Trabzonspor hoopten op Dervisoglu, maar Brentford handelde op de slotdag van de Engelse transfermarkt het daadkrachtigst en kwam met miljoenen die Sparta niet kon weigeren.

Donderdag was de 19-jarige Rotterdammer in de Engelse hoofdstad voor zijn medische keuring en de onderhandelingen over zijn contract. Hij trainde op die dag dan ook niet mee bij Sparta en trainer Henk Fraser moet nog beslissen of hij Dervisoglu vrijdagavond opstelt in het competitieduel met VVV-Venlo.

Update 17.03: Sparta kan nog tot de winterstop genieten van Dervisoglu, die echter per 1 januari naar Brentford verhuist. De Kasteelheren hebben de transfer vrijdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. "We wisten dat het lastig was om hem bij Sparta te houden, daarop hebben wij besloten een eisenpakket samen te stellen waar wij niet aan zouden toegeven. Brentford FC kwam uiteindelijk met een aanbod dat voldeed aan onze voorwaarden", vertelt technisch manager Henk van Stee.