'Bosz wilde Dolberg naar Leverkusen halen: Ten Hag ziet potentie en ligt dwars'

10 augustus om 10:30

Peter Bosz wilde Kasper Dolberg deze zomer graag naar Bayer Leverkusen halen, zo meldt Het Parool zaterdag. Ajax-trainer Erik ten Hag onderschrijft echter de enorme potentie van de 21-jarige Deen en is vastbesloten om hem te laten slagen in Amsterdam.

Dolberg beleefde onder Bosz zijn doorbraak bij Ajax in het seizoen 2016/'17 en werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Sindsdien heeft de spits de hoge verwachtingen echter nooit kunnen inlossen, mede door blessureleed. "Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest", liet Ten Hag onlangs al weten.

Dolberg is dit seizoen opnieuw begonnen als eerste spits van Ajax. Hij scoorde in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar maakte een matige indruk in het Eredivisie-duel met Vitesse. Tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League viel hij al na een half uur uit met een blessure. De wedstrijd tegen FC Emmen van zaterdag komt vermoedelijk echter niet in gevaar.

Het Parool stelt desondanks dat het 'nu of nooit' is voor Dolberg. Routinier Klaas-Jan Huntelaar viel sterk in tegen de Grieken, terwijl Ajax zijn beste wedstrijden vorig seizoen speelde met Dusan Tadic als valse spits.