De Wolf: 'Pak zo'n gastje direct op, want blijkbaar is-ie iets van plan'

De Wolf: 'Pak zo'n gastje direct op, want blijkbaar is-ie iets van plan'

11-08-2019 15:42 Laatste update: 15:48
39

Tijdens FC Groningen-FC Twente (1-3) bleef Vak F zaterdagavond compleet leeg. Dat was het gevolg van een straf van de KNVB, omdat er eerder vuurwerk was afgestoken in dat desbetreffende deel van het stadion tijdens een thuisduel met Ajax. John de Wolf vindt dat 'de goeden onder de kwaden lijden'. 

Een handvol fans zorgt er namelijk voor dat veel anderen een wedstrijd niet mogen bijwonen, stelt de oud-verdediger. "Je hebt tegenwoordig zoveel goede beveiligingscamera's, er zijn zo ontzettend veel goede mogelijkheden om te traceren wie er rottigheid uithaalt, dat ik eigenlijk niet begrijp dat FC Groningen niet weet wie er vuurwerk heeft afgestoken", zegt De Wolf in gesprek met Dagblad van het Noorden

"En als die jongens zich achter zonnebrillen en palestinasjaals verborgen houden, dan moet daar toch iets aan te doen zijn? Je mag tegenwoordig toch ook niet meer in een boerka lopen? Pak zo'n gastje direct op als hij zich onherkenbaar maakt, want dan is -ie blijkbaar iets van plan."

FC Groningen 'moet zich ook niet te makkelijk verschuilen achter regelgeving van de KNVB', voegt De Wolf daar aan toe. "Je bent toch verdorie baas in eigen huis? Jij bepaalt toch als club wie er binnenkomt? Dat doet de KNVB toch niet?"