De to do-lijst van Feyenoord: deals afronden en oplossing vinden voor jonkies

De to do-lijst van Feyenoord: deals afronden en oplossing vinden voor jonkies

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 15:00wo 14-08-2019 om 15:00

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 15:13wo 14-08-2019 om 15:13

De zomerse transfermarkt is tot 2 september geopend en als er bij één topclub in Nederland nog het nodige moet gebeuren, is het Feyenoord. Trainer Jaap Stam snakt naar een aantal nieuwe gezichten en technisch directeur Sjaak Troost moet sowieso om de tafel met verschillende spelers. VoetbalPrimeur stipt een aantal zaken aan. 

Nog twee - of meer? -  aankopen
De kans is groot dat Edgar Miguel Ié woensdag gepresenteerd wordt in Rotterdam-Zuid. Op social media heeft de verdediger van Trabzonspor zijn transfer naar Feyenoord al verklapt. Ié (25) is na George Johnston en Rick Karsdorp de derde speler in een week tijd die de achterhoede van Stam komt versterken. Na het vastleggen van de Portugees gaat Feyenoord zich ongetwijfeld richten op andere linies. Het is de bedoeling dat er sowieso nog een extra spits komt. Adolfo Gaich - een twintigjarige Argentijn - is een naam die in de wandelgangen rondzingt. Hij kost volgens Zuid-Amerikaanse media acht miljoen euro. Dat lijkt aan de hoge kant voor Feyenoord. 

Jan-Arie wil weg
Hij steekt het bepaald niet onder stoelen of banken: Jan-Arie van der Heijden wil vertrekken uit De Kuip. De centrale verdediger 'mist het vertrouwen van bovenaf', legde hij onlangs uit voor de camera van RTV RijnmondWat Van der Heijden precies bedoelt is niet helemaal duidelijk. Stam stelt hem voorlopig gewoon op, maar of het lot van Van der Heijden in de handen van de trainer ligt, moet nog blijken. Stam leek tenslotte ook verbaasd toen Jeremiah St. Juste onlangs een flitstransfer naar FSV Mainz maakte. 


Geld in het laatje
Om de zo gewenste spits aan te kunnen trekken en mogelijk ook nog versterking te halen voor het middenveld, zou het lekker zijn als een uitgaande transfers snel wordt afgerond. Begin vorige week werd bekend dat Emil Hansson de overstap gaat maken naar Hannover 96. Sindsdien is het echter stil gebleven rond de jonge middenvelder. De komst van Ié en Johnston biedt wellicht ook de mogelijkheid om Van der Heijden of Sven van Beek te verkopen. Stam heeft tenslotte ook nog de talentvolle Lutsharel Geertruida achter de hand.

Ook Bart Nieuwkoop en Calvin Verdonk staan op de nominatie om te vertrekken en wie weet gaat er richting het einde van de maand nog wat gebeuren rond Renato Tapia. Feyenoord wil de Peruviaan dolgraag verkopen, aangezien hij volgend jaar gratis en voor niets kan verkassen. 

Onderdak voor jonkies
Bekend verhaal inmiddels: omdat het beloftenteam van Feyenoord niet actief is in de Keuken Kampioen Divisie, vallen verschillende talenten van de stadionclub al een paar jaar op rij tussen wal en het schip. Feyenoord heeft inmiddels een samenwerkingsverband met FC Dordrecht en dit seizoen zijn in dat kader een handvol talenten aan de Krommedijk gestald. Nu is het voor Troost nog zaak om onderdak te vinden voor Dylan Vente, Crysensio Summerville, Marouan Azarkan en Jordy Wehrmann, zodat zij zich elders kunnen doorontwikkelen. Wehrmann stond naar verluidt op de nominatie om naar Dordrecht te verkassen, maar een blessure heeft roet in het eten gegooid. Een verloren halfjaar dreigt dus voor de middenvelder. 

Moet Feyenoord Van der Heijden houden? En hoe ziet de basiself van Stam er na 1 september uit? Deel je mening in de comments! 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws