'Ontbrekende schakel' bij FC Utrecht: 'Leeftijd zegt mij niet zoveel, eigenlijk'

'Ontbrekende schakel' bij FC Utrecht: 'Leeftijd zegt mij niet zoveel, eigenlijk'

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 15:31do 15-08-2019 om 15:31

De 21-jarige Justin Hoogma debuteerde afgelopen weekend voor FC Utrecht en maakte een zeer volwassen indruk. De jonge centrale verdediger vindt dat het bij zijn positie hoort om spelers aan te sturen.

Trainer John van den Brom noemde hem na afloop van FC Utrecht - PEC Zwolle (3-1) 'misschien wel de ontbrekende schakel in het betrouwbaar zijn en rust uitstralen'. "Leeftijd zegt mij niet zoveel eigenlijk. Op het veld maakt het niet uit hoe oud je bent, dan moet je doen wat er van je gevraagd wordt", vertelt Hoogma tegenover FC Utrecht TV. "Als centrale verdediger moet je het team neerzetten, want je hebt het overzicht van achteruit. Dan maakt het niet uit hoe oud je bent. De jongens en de trainer verwachten dat van mij. Dat moet je gewoon doen."

Hoogma wordt dit seizoen gehuurd van TSG Hoffenheim. De jonge verdediger genoot van zijn debuut. "In eigen stadion voor de eigen fans: dat was heel erg mooi. Gelukkig hebben we gewonnen en een goede wedstrijd gespeeld. Dus een mooi debuut, denk ik."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws