'Haagse autoriteiten gewaarschuwd: vrees voor rellen rondom AZ-Antwerp FC'

'Haagse autoriteiten gewaarschuwd: vrees voor rellen rondom AZ-Antwerp FC'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 08:59vr 16-08-2019 om 08:59

De lokale autoriteiten in Den Haag kunnen hun borst natmaken, met het Europa League-duel tussen AZ en Royal Antwerp FC op komst. Volgens Het Nieuwsblad en De Telegraaf is de kans aanwezig dat het tot een confrontatie tussen rivaliserende supportersgroepen komt.

De harde kern van ADO Den Haag, dat zijn stadion tijdelijk heeft afgestaan aan AZ, onderhoudt een vriendschappelijke band met die van Club Brugge. De supporterskern van Blauw-Zwart en Royal Antwerp staan echter lijnrecht tegenover elkaar. De Haagse autoriteiten verwachten op donderdag 22 augustus een bovengemiddeld grote hoeveelheid Antwerp-fans in hun stad: The Great Old speelt voor het eerst in ruim twintig jaar weer Europees voetbal en reisde deze week al met drieduizend supporters af naar het Tsjechische Viktoria Plzen. De kans op schermutselingen met fans van ADO en Club Brugge is dus reëel.

Antwerp overleefde donderdagavond op miraculeuze wijze tegen Viktoria Plzen: de Belgen stonden in de verlenging met 2-0 achter én speelden met één man minder, maar Dieumerci Mbokani zorgde alsnog voor het verlossende uitdoelpunt. AZ kende geen problemen met het Oekraïense FC Mariupol en won in Den Haag met 4-0. De Nederlands-Belgische clash wordt afgewerkt op donderdag 22 en 29 augustus. De aanvangstijden zijn nog onbekend.

Poll

Gaat AZ de poulefase van de Europa League halen?

(6647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws