'Metamorfose' bij AZ: Thomas is eigenlijk te goed om niet te spelen

'Metamorfose' bij AZ: "Thomas is eigenlijk te goed om niet te spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 08:44vr 16-08-2019 om 08:44

De nieuwe AZ-trainer Arne Slot heeft zijn stempel gedrukt op de linkerflank van de Alkmaarders. Thomas Ouwejan was vorig seizoen een zekerheidje als linksback, moest plaatsmaken voor Owen Wijndal, maar is inmiddels omgeturnd tot linkshalf.

Tegen FC Mariupol liepen de combinaties tussen Wijndal, Ouwejan en linksbuiten Oussama Idrissi uitstekend, stelde Slot tot zijn grote tevredenheid vast. "Thomas is eigenlijk te goed om niet te spelen", vertelt Slot tegenover FOX Sports over de maker van de 2-0. "Wij als staf dachten dat je met Oussie, Wijndal en Thomas veel dynamiek en variatie zou krijgen aan de linkerkant. Ze kunnen alle drie op alle drie de posities spelen. Met dien verstande dat ik Oussie liever niet als linksback zie spelen. En de andere jongens ook niet", lacht de opvolger van John van den Brom.

Ondanks de ruime Europa League-zege op FC Mariupol was het niet alleen hosanna bij de Alkmaarders: Slot moest Ron Vlaar en Stijn Wuytens noodgedwongen wisselen en merkt dat zijn spelers op hun tenen lopen vanwege de dubbele belasting aan het begin van het seizoen. "Je hoopt dat de jongens zo lang mogelijk fit blijven en dat ze net zo kunnen blijven presteren als ze nu doen. We hebben de afgelopen weken ook al andere jongens moeten wisselen omdat ze vermoeid werden."

AZ speelt zondagmiddag 'thuis' tegen FC Groningen: de wedstrijd wordt gespeeld in Den Haag, omdat het gehavende AFAS Stadion niet beschikbaar is. Daarna wacht een Europa League-tweeluik met het Belgische Royal Antwerp FC. Tussendoor staat een Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord op het programma, maar die ontmoeting wordt hoogstwaarschijnlijk verplaatst naar eind september, aangezien ook Feyenoord nog actief is in Europa.

Poll

Gaat AZ de poulefase van de Europa League halen?

(6647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws