Koeman over Ihattaren: 'Hij kan nog helemaal niet voor Marokko spelen'

Koeman over Ihattaren: 'Hij kan nog helemaal niet voor Marokko spelen'

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 07:55ma 26-08-2019 om 07:55

Laatste update: maandag 26 augustus 2019 om 08:12ma 26-08-2019 om 08:12

Ronald Koeman maakt zich geen zorgen over Mohammed Ihattaren. Het toptalent van PSV is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje én de voorselectie van Marokko, maar de bondscoach verwacht dat er voorlopig geen beslissing valt.

Vahid Halihodzic, bondscoach van Marokko, nam Ihattaren afgelopen weekend op in een groep van 46 spelers voor oefeninterlands tegen Burkina Faso en Niger in september. Volgens Koeman mag de aanvallende middenvelder echter niet in actie komen voor Marokko.

"Dat kan helemaal niet, want hij moet eerst een keuze maken. Dat wil hij nog niet doen", weet Koeman. "Hij is 'voetbal-Nederlander'. Als hij voor Marokko wil kiezen, moet hij een heel traject in. Dat moet hij aanvragen, officieel gezien. Hoe dat allemaal loopt, weet ik ook niet. Dat heeft met een vergunning te maken. Dan zou hij niet al in september mogen spelen voor Marokko."

De Oranje-bondscoach sprak in maart al met Ihattaren. "Wij hebben contacten met hen (Ihattaren en zijn entourage, red.) en we spelen dit ook via PSV. Ik heb contact met Mark van Bommel, over hoe hij zich ontwikkelt en waarom hij wel of niet speelt. Dat bekijken wij. We hebben in ieder geval onze interesse aan hem getoond, dat wij in hem een toekomstige speler voor het Nederlands elftal zien. Maar de speler en zijn familie gaan het bepalen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws