Ten Hag ziet 'goede spirit' bij Ajax: 'De cohesie is er gelijk, goed om te zien'

Ten Hag ziet 'goede spirit' bij Ajax: 'De cohesie is er gelijk, goed om te zien'

30-08-2019 19:15
117

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht niet dat de midweekse wedstrijd tegen APOEL Nicosia gevolgen gaat hebben voor het Eredivisie-duel met Sparta van zondag. Op Donny van de Beek na is bijna iedereen fit in het Amsterdamse kamp.

"Zo links en rechts zijn er een aantal klachten, maar ik denk niet dat het tot problemen gaat leiden richting zondag", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. De oefenmeester is op zijn hoede voor Sparta, dat nog ongeslagen is en zelfs één punt meer heeft dan Ajax. "Ze doen het heel erg goed. Sparta is een leuke ploeg met heel veel enthousiasme, gebaseerd op een goed plan. We hebben echt een uitdaging en een goede test. Er zit een ongelooflijke drive in hun ploeg, ze spelen vaak op het randje. Daar zullen wij goed mee om moeten gaan."

Ten Hag benadrukt dat het met de sfeer wel goed zit bij de Amsterdammers, die zich ten koste van APOEL plaatsten voor de Champions League. De voorbije dagen stelden Johan Derksen en Valentijn Driessen dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic het niet in de trainer zien zitten. "De spirit is eigenlijk altijd goed", lijkt Ten Hag indirect te reageren op de verhalen. "Spelers kwamen in de voorbereiding gefaseerd binnen, maar die cohesie is er gelijk. Dat is goed om te zien."

Volgens Ten Hag is de goede sfeer ook terug te zien op het veld. "We hebben tegen APOEL ontzettend goed gefocust en georganiseerd gevoetbald. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen richting de toekomst."