Beste positie Ajacied Álvarez bepaald: 'Geen De Jong, maar werkt keihard'

Beste positie Ajacied Álvarez bepaald: 'Geen De Jong, maar werkt keihard'

Gepubliceerd: zaterdag 31 augustus 2019 om 13:23za 31-08-2019 om 13:23

Edson Álvarez maakte als verdedigende middenvelder zijn basisdebuut voor Ajax in het duel met APOEL Nicosia. De Mexicaan kan echter ook als rechtsback en centrale verdediger uit de voeten, waardoor het de vraag is wat zijn beste positie is.

"Moeilijk", zegt journalist Daniel Reyes van de Mexicaanse tv-zender Claro Sports in gesprek met de NOS. Hij volgt in Nederland de verrichtingen van zijn landgenoten op de voet. "Ik denk toch het middenveld. Daar heeft hij de laatste tijd in Mexico het meest gespeeld. Als controleur."

"Hij is technisch niet de beste, is geen Frenkie de Jong. Maar hij werkt keihard en is heel sterk", legt Reyes uit. "Hij kan ook gewoon goed voetballen. Hij is ook nog heel jong, 21 nog maar, en heeft al een WK achter de rug."

Álvarez verdiende in eigen land de bijnaam El Machin. "Dat komt nog van toen ik klein was", legt de kersverse Ajacied uit. "Ik speelde met mijn vrienden en broers op straat. Ze noemden me zo omdat ik nergens bang voor was, ook al speelde ik tegen oudere jongens."

Reyes prijst het karakter van de rechtspoot. "Hij is heel aardig, heel bescheiden en nederig", aldus de journalist. "Sommige spelers willen zo min mogelijk met media praten en hebben weinig contact. Hij neemt altijd de tijd."

Poll

Waar moet Álvarez spelen bij Ajax?

(1686 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws