'Slechtste' Duitse verdediger door het stof: 'Niet gevoel dat we dominant waren'

'Slechtste' Duitse verdediger door het stof: 'Niet gevoel dat we dominant waren'

07-09-2019 15:55
25

De Duitse verdedigers moeten het ontgelden in eigen land na de pijnlijke 2-4 nederlaag tegen het Nederlands elftal. Zowel Jonathan Tah krijgt de wind van voren. De mandekker van Bayer Leverkusen maakte onder meer een eigen doelpunt.

"De eigen goal was natuurlijk ongelukkig", zegt Tah tegen Sport1. "Je probeert uit alle macht te voorkomen dat zij scoren en dan gebeurt zoiets. Het was het eerste eigen doelpunt in mijn loopbaan. Neuer zei na afloop: Als jij er niet had gestaan, had een Oranje-speler wel gescoord. Maar natuurlijk baal ik hiervan."

Tah vertolkte bij alle vier de Oranje-treffers een negatieve hoofdrol, concludeerden onder meer BILD en Kicker. De Duitse defensie oogde allerminst stabiel. "We speelden te passief. Na rust trokken we ons te ver terug en vingen we Nederland niet snel genoeg op. Ook aan de bal had ik niet het gevoel dat we dominant waren. Dat gaf Nederland zelfvertrouwen."

Volgens collega-verdediger Niklas Süle tekende het naderende onheil zich al voor rust af. "In de eerste helft speelden we al niet goed. Het kan niet de bedoeling zijn dat we in een thuisduel zo weinig balbezit hebben. Ik vond het een heel zwakke wedstrijd van onze kant. We moeten dit goed analyseren en snel progressie boeken", zegt hij tegen RTL.