Ongeslagen Twente houdt stand in Sittard na snel rood en klimt op naar plek drie

Ongeslagen Twente houdt stand in Sittard na snel rood en klimt op naar plek drie

15-09-2019 18:43 Laatste update: 19:02
101

Dankzij een zege op Fortuna Sittard is FC Twente zondag opgeklommen naar de derde plek op de Eredivisie-ranglijst. Het werd 3-2 in Zuid-Limburg. Twente speelde de gehele tweede helft met tien man. 

Op slag van rust was Keito Nakamura namelijk van het veld gestuurd door Dennis Higler. Nakamura ging hard door op Fortuna-back Felix Passlack en op advies van de VAR kon de Japanse aanvaller inrukken. Op dat moment stond Twente al met 2-0 voor. Nakamura had zélf voor de openingstreffer getekend en Javier Espinosa maakte binnen het halfuur de tweede Twente-treffer. 

Na de pauze werd de ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia op de been gehouden door Joël Drommel. De jonge doelman verrichtte meerdere knappe reddingen. Met een man minder op het veld counterde Twente zich naar de 0-3. Giorgi Aburjania schoot raak. Daarmee was de wedstrijd beslist. De 1-3, een ongelukkig eigen doelpunt van spits Haris Vuckic, viel in de 78e minuut en de tweede Fortuna-treffer, van Amadou Ciss, viel pas in de slotseconde. De wedstrijd eindigde met tien-tegen-tien: Michael Pinto kreeg rood voor het neerhalen van de ontsnapte Rafik Zekhnini. 

Na zes speelrondes is Twente nog altijd ongeslagen: drie zeges, drie remises. De formatie uit Enschede staat inmiddels op de derde plek, met twaalf punten, één minder dan koplopers Ajax en PSV. Volgende week komt Heracles op bezoek. Ajax en PSV treffen elkaar in Eindhoven. 

Fortuna wacht nog op z'n eerste zege van dit seizoen. De Limburgers hebben twee punten, eentje meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk. 

No Poll