'Zonder die VAR-kaart winnen we hier met 5-0 of 6-0. Dit is schandalig'

'Zonder die VAR-kaart winnen we hier met 5-0 of 6-0. Dit is schandalig'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 12:42ma 16-09-2019 om 12:42

De rode kaart die Keito Nakamura zondagmiddag tijdens Fortuna Sittard-FC Twente (2-3) ontving, is 'schandalig'. Dat vindt Ted van Leeuwen, technisch directeur van de winnende ploeg. 

Op slag van rust kreeg Nakamura aanvankelijk geel van arbiter Dennis Higler, na een harde tackle op Felix Passlack. Op advies van de VAR werd de gele kaart echter omgezet naar rood. Met tien man trok Twente de overwinning uiteindelijk over de streep in Sittard.

"Zonder die VAR-kaart winnen we hier met 5-0 of 6-0. Zoiets zeg ik niet gauw, maar in dit geval wel. Schandalig dat een wedstrijd zo beïnvloed wordt", uitte Van Leeuwen na afloop zijn ongenoegen, in gesprek met De Telegraaf. 

Na zes speelrondes (drie zeges, drie remises) staat het gepromoveerde Twente op de derde plek. "Ons doel blijft hetzelfde. Wat we moeten doen is erin blijven en zorgen dat spelers zich ontwikkelen. Dan kijken we wel waar we uitkomen", zegt Van Leeuwen.

"Maar goed, we hebben nu twaalf punten na zes wedstrijden en ik ben ook wel eens met FC Twente op winterkamp gegaan, terwijl we dertien punten hadden. En toen hadden we een middenveld met Ziyech, Mokotjo en Gutierrez..."

Poll

Haalt FC Twente dit seizoen de play-offs voor Europees voetbal?

(1890 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws