'Verschrikkelijke finale, dacht alleen maar dat Ajax het beter gedaan zou hebben'

'Verschrikkelijke finale, dacht alleen maar dat Ajax het beter gedaan zou hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 09:36di 17-09-2019 om 09:36

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 12:34di 17-09-2019 om 12:34

De pijnlijke uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League vorig seizoen kwam hard aan bij Dusan Tadic en Ajax. Dat vertelt de Serviër in een uitgebreid interview met de Engelse krant The Telegraph.

"Die herinnering achtervolgt mij nog steeds", vertelt Tadic. "Het was de moeilijkste wedstrijd in mijn carrière. Het heeft me veel tijd gekost om het te verwerken. Weken heb ik gedacht: waarom en hoe heeft dit kunnen gebeuren? We hadden alles in eigen hand."

De finale tussen Spurs en Liverpool liet de aanvaller aan zich voorbij gaan. "Ik heb het geprobeerd, maar zette de tv uit. Het was zo'n verschrikkelijke wedstrijd, waarschijnlijk een van de slechtste Champions League-finales ooit… De meesten bij Ajax hebben niet eens de moeite genomen te kijken. Ik dacht alleen maar dat wij beter zouden hebben gespeeld dan Tottenham."

Inmiddels kan Tadic ook met trots terugkijken op het Europese avontuur. "Dat Ajax veel meer heeft bereikt dan de halve finale geeft me troost. We hebben overal in Europa steun gewonnen. Mensen houden niet altijd van Ajax, zeker in Nederland, maar als je ziet hoe we speelden, onze speelstijl, de jonge spelers, hoe kan je dan niet onder de indruk zijn? Dat maakt me trots. Er is geen prijs voor, maar we hebben de harten gestolen en hebben mensen van ons voetbal laten houden."

Het succes leverde Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong een toptransfer op. Een vertrek van Tadic is niet aan de orde. "Ik ben een beter speler dan ik was in Engeland. Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik de juiste beslissing heb genomen", stelt de Serviër, die zijn contract verlengde. "Het is makkelijker mezelf te zijn bij Ajax dan bij Southampton. Het plezier was verdwenen. Ik wilde naar Ajax en ik heb van elke minuut genoten."

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws