Stam zei: doe gewoon je ding. Diepgaan, acties maken en gewoon ervan genieten

"Stam zei: doe gewoon je ding. Diepgaan, acties maken en gewoon ervan genieten"

17-09-2019 13:22
44

Jaap Stam liet Marouan Azarkan zondag debuteren tegen ADO Den Haag. De Feyenoord-tiener is blij met het behalen van zijn ultieme doel: "Ik hoopte op mijn zeventiende mijn debuut te maken en gelukkig is dat gelukt."

"Ik ben wel blij natuurlijk. Ik speel hier sinds m'n tiende. Dan is het mooi dat je op je zeventiende je debuut kan maken. Ik wil mezelf zoveel mogelijk laten zien. Ik hoop nog op een goaltje, maar helaas", vertelt Azarkan voor de camera van FOX Sports. De zeventienjarige aanvaller kreeg duidelijke instructies van Stam. "Stam zei: doe gewoon je ding. Diepgaan, acties maken en gewoon ervan genieten."

Tot ongenoegen van Azarkan kwam hij weinig toe aan het uitvoeren van die instructies. "Ik dacht bij 3-0 dat we nog meer goals zouden maken. Toen kwamen ineens de twee eigen goals. Het was vaker meeverdedigen dan dat ik m'n acties kon maken."

Azarkan hoopt dit seizoen op meer speeltijd. "Ik moet gewoon mijn minuten overal pakken. Af en toe op de bank bij het eerste. Daar ben ik gewoon tevreden mee."