Update: China haalt tegenvallende Hiddink definitief van Olympisch Team

Update: China haalt tegenvallende Hiddink definitief van Olympisch Team

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 11:25do 19-09-2019 om 11:25

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 13:54vr 20-09-2019 om 13:54

Guus Hiddink is ontslagen. Althans, dat melden Chinese media. De 72-jarige Achterhoeker werd een jaar geleden aangesteld als bondscoach van het Olympisch team van China, maar kreeg de boel niet aan de praat.

Hao Wei, de voormalige bondscoach van het Chinese vrouwenelftal, neemt de taken van Hiddink tijdelijk over. De Chinese bond zou niet tevreden zijn met de werkhouding van de Nederlandse trainer, zijn recente optredens in de media en de matige resultaten. De 2-0 nederlaag tegen het Olympisch team van Vietman zou de druppel zijn geweest.

Hiddink was in het verleden bondscoach van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. Daarnaast boekte hij successen bij onder meer PSV en Chelsea. Zijn missie in China was om de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te halen. De laatste twee wedstrijden liepen echter uit op een teleurstelling. Van Noord-Korea (1-1) en Vietman (2-0) werd niet gewonnen.

Hiddink wordt onder meer verweten dat hij na een jaar nauwelijks vooruitgang heeft geboekt met het Olympisch team van China. Daarnaast zou hij nauwelijks oog hebben voor talent uit de Chinese Super League en bracht hij volgens Chinese media het grootste deel van zijn tijd door in Nederland.

Update: Guus Hiddink is niet langer coach van het Olympisch team van China. De Chinese voetbalbond CFA heeft de Achterhoeker vervangen door voormalig bondscoach van de vrouwen Hao Wei en oud-spits Gao Hongbo. In de aankondiging van de aanstelling van Hao en Gao rept de Chinese bond overigens met geen woord over Hiddink.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws