Simeone maakt kennis met Groningse arbiter: 'Normaal, dat vond ik al heel wat'

Simeone maakt kennis met Groningse arbiter: 'Normaal, dat vond ik al heel wat'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 11:46do 19-09-2019 om 11:46

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 12:19do 19-09-2019 om 12:19

Siemen Mulder heeft een pittige Champions League-avond achter de rug. De Groningse arbiter was vierde man bij de kraker tussen Atlético Madrid en Juventus (2-2) in Estadio Wanda Metropolitano. Daar had hij te maken met de emotionele Diego Simeone.

"Ik moet nog bijkomen van gisteravond, want het was bijna niet te doen met hem", reageert Mulder bij RTV Noord met een knipoog. De scheidsrechter wist van tevoren dat hij met 'twee emotionele trainers' (Simeone en Maurizio Sarri, red.) te maken had. "En je moet ze ook niet teveel lastig vallen, want ze luisteren toch niet naar je, of heel beperkt."

"Ik ben een paar keer bij Simeone geweest en heb normaal met hem kunnen praten, dat vond ik al heel wat. Maar als ik hem aanspreek word ik niet boos hoor", vervolgt Mulder. "Hij coacht heel fanatiek en liep zelfs het veld in. Toen zei ik: fanatiek coachen is prima, en ga daar ook vooral mee door, maar niet in het veld. Dat kan echt niet."

"In welke taal dat gebeurt? Ik heb het eerst in het Gronings geprobeerd, maar dat begreep-ie niet. Toen heb ik de boodschap alsnog maar in het Engels overgebracht", lacht hij. Onderling was er respect, aldus Mulder. "Na afloop kreeg ik wel keurig een hand van 'm, dat is dan wel weer genieten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws