De Mos neemt geen gas terug na kritiek: 'Zij mogen tikkie op de neus krijgen'

De Mos neemt geen gas terug na kritiek: 'Zij mogen tikkie op de neus krijgen'

25-09-2019 12:25 Laatste update: 12:37
35

Aad de Mos komt de laatste weken opvallend fel uit de hoek richting mede-analisten en dat komt hem op de nodige kritiek te staan. Van plan om gas terug te nemen, is hij niet.

De Mos uitte kritiek op Hugo Borst, hekelde 'theaterboy' Nico Dijkshoorn en noemde Kenneth Perez 'FC Perez'. "Ik doe gewoon wat ik altijd doe. Het is geen agressiviteit, maar duidelijkheid. Grijze muizen zijn er genoeg", reageert hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik begrijp het wel. Twitter is allang een oubollig medium geworden met al die knuffeltwitteraartjes."

"Iedereen heeft een mening over jou, over mij. Sommigen gebruiken mij ook in columns. Waarom zou ik dan niets mogen zeggen?", vervolgt De Mos. "Mensen die onder de gordel werken, mogen ook wel eens een tikkie op de neus krijgen."

De Mos sprak onlangs al val zolderkamerriddertjes. Hij benadrukt zich niet van de wijs te laten brengen door de kritiek. "Ik zie veel meer dan de doorsnee analist, journalist of coach, want ik heb veel vrije tijd. Ik heb m'n handen vrij, heb ervaring van hier tot Tokio en zit nog volledig in het moderne voetbal. Dan geef ik mijn mening."