'Als ik nu hoor wat de voetbalwereld vindt, dan heb ik een voorkeur voor rood'

'Als ik nu hoor wat de voetbalwereld vindt, dan heb ik een voorkeur voor rood'

27-09-2019 12:10
75

Jochem Kamphuis had in retrospectief tóch een rode kaart getrokken voor Steven Berghuis in de eerste helft van Feyenoord - AZ. Dat laat de scheidsrechter weten aan de NOS.

Berghuis vloerde Teun Koopmeiners vlak voor rust met een tackle van achteren. Kamphuis trok een gele kaart en werd tot verbazing van velen níet gecorrigeerd door videoscheidsrechter Danny Makkelie. Bij FOX Sports bleef Kamphuis bij zijn beslissing, maar in gesprek met de NOS laat hij een ander geluid horen.

"Als ik de beelden nu terugzie en hoor wat de voetbalwereld ervan vindt, dan heb ik een voorkeur voor de rode kaart", zegt de scheidsrechter. "Berghuis brengt de gezondheid van zijn tegenstander in gevaar."

"In het veld heb ik mij vooral gefocust op het raakmoment. Beide benen gingen langs de tegenstander en vervolgens heb ik de keuze gemaakt om geel te geven", verklaart Kamphuis. "Uiteraard was er contact met de VAR op dat moment. De conclusie was dat het geen duidelijke fout van mijn kant was en dat het geen moment was om in te grijpen."