Atlanta laat weer punten liggen dankzij oude Ajax-bekende van De Boer

30-09-2019 07:52
8

Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United niet gewonnen in de Major League Soccer. Bojan Krkic, die bij Ajax één seizoen onder De Boer speelde, deed zijn oude trainer pijn namens Montreal Impact: 1-1.

De ploeg van De Boer, die afgelopen donderdag nog met 4-1 onderuit ging tegen New York City en dus wat goed te maken had, was de bovenliggende partij in Canada. In de eerste helft wist Atlanta dat niet in de score uit te drukken, maar vlak na rust gebeurde dat alsnog. Julian Gressel, die tegen New York nog op de bank zat, opende de score op aangeven van Emerson Hyndman.

Lang leek het er op dat De Boer en zijn ploeg de punten mee zouden nemen uit Montreal, maar dat was buiten Krkic gerekend. Negen minuten voor tijd tikte de Spanjaard, die in het seizoen 2013/2014 24 wedstrijden speelde onder De Boer bij Ajax, de gelijkmaker binnen. Daardoor moet Atlanta lijdzaam toezien hoe New York City de koppositie in de Eastern Conference verder verstevigt. Die ploeg staat nu zes punten voor op de equipe van De Boer.

Jans ziet zege in slotfase verdampen
Ron Jans is met zijn FC Cincinnati in de blessuretijd tegen een domper aangelopen. Lang stond de ploeg van Jans, hekkensluiter in de Eastern Conference, op voorsprong tegen Orlando City dankzij een goal van Allan Cruz. In blessuretijd scoorde Benji Michel echter voor het bezoek uit Orlando. Jans en zijn mannen lieten daarmee na om in te lopen op Orlando, dat met veertien punten voorsprong op Cincinnati voorlaatste staat. Degraderen uit de MLS is niet mogelijk.