Blind oneens met kritiek op Ajax: Tot een echt sprintduel komt het nooit

Blind oneens met kritiek op Ajax: "Tot een echt sprintduel komt het nooit"

01-10-2019 13:41 Laatste update: 16:31
74

Daley Blind is het niet eens met de kritiek dat de verdediging van Ajax kwetsbaar is tegen snelle spitsen. Volgens de Ajacied lossen hij en Joël Veltman het gebrek aan snelheid op een goede manier op.

Gevraagd naar de kwetsbaarheid van de Ajax-defensie, zegt Blind tegen Ajax TV: "Ik vind daar niet zo heel veel van. Het enige waar de media dan op doelen is de snelheid, verder geven we heel weinig weg. Ik denk dat Joël en ik vaak genoeg hebben laten zien dat we ook tegen snelle aanvallers goed opgesteld staan, en dat dit geen probleem hoeft te zijn. Maar blijkbaar blijft het toch een item."

Blind legt uit hoe Ajax ervoor zorgt dat snelle aanvallers onschadelijk blijven. "Soms lijkt het alsof veel mensen denken dat het altijd een sprint is, één-op-één, maar in het veld zijn er zoveel facetten waarmee je goed kan staan en het op kan lossen. Tot een echt sprintduel komt het nooit. In die kritiek kan ik me dus niet altijd vinden. Natuurlijk moet je je altijd verbeteren, maar we verdedigen en aanvallen als team. En daar zijn we heel goed in. Niet voor niets schieten de tegenstanders de bal zo snel naar voren bij ons."