Kieft lacht om 'beschermende' Mulder: 'Giroud-rol, zo werkt het natuurlijk niet'

Kieft lacht om 'beschermende' Mulder: 'Giroud-rol, zo werkt het natuurlijk niet'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 10:59di 08-10-2019 om 10:59

Wim Kieft heeft te doen met Luuk de Jong. De van PSV overgekomen aanvalsleider wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt in dienst in Sevilla en hikt daar zichtbaar tegenaan, ziet de oud-spits van onder meer Ajax en PSV.

Zondagavond nam De Jong het met de Andalusiërs op tegen FC Barcelona, maar kwam hij ook in zijn zevende Primera Division-wedstrijd niet van de hatelijke nul af. "Hij is een spits die bang is om een kans te missen. Dat is dus vertrouwen", laat hij weten in de Veronica Inside-rubriek Koffie met Kieft. "Je weet dat je die goal moet maken en dat je dan van al het gezeik en gezanik af bent. En dan komt zo'n bal voor en dan zit je alleen maar te denken: deze moet je niet missen."

Youri Mulder beschermde De Jong door te stellen dat hij ook belangrijk kon zijn in de 'Olivier Giroud-rol', als aanspeelpunt dat zelf niet vaak scoort. "Die is natuurlijk zijn spitsentrainer geweest bij FC Twente, dus die gaat hem een beetje beschermen", lacht Kieft, die het niet eens is met zijn collega-analist. "Je moet op een gegeven moment je goals maken als buitenlander bij Sevilla. Want hij krijgt zijn kansen wel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt het goed met Luuk de Jong bij Sevilla?

(3003 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws