De Jong baalt: 'Hoe kan die er in godsnaam niet in gaan?! Het zit totaal niet mee'

De Jong baalt: 'Hoe kan die er in godsnaam niet in gaan?! Het zit totaal niet mee'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 06:55di 08-10-2019 om 06:55

Luuk de Jong verruilde PSV afgelopen zomer voor Sevilla, maar hij wacht nog op zijn eerste treffer van het seizoen. Ook in de Primera Division-topper tegen FC Barcelona miste de 29-jarige spits meerdere opgelegde kansen.

Het hield De Jong langer dan normaal wakker, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik lag in bed te denken: zo'n eerste kans, bij 0-0, hoe kan die er in godsnaam niet in gaan?! Negen van de tien keer is dat een goal. En dan ben je 'los' in zo'n wedstrijd. Nu zit het totaal niet mee."

Voorzichtig doemen de vergelijkingen met zijn mislukte avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United op. "Dat snap ik, maar voor mezelf voelt het nu heel anders dan destijds bij Gladbach. Toen was ik 22, stond nog aan het begin van mijn loopbaan. Nu ben ik 29 en mentaal veel rijper. Ik laat me nu niet meer gek maken zoals destijds."

Volgens de Oranje-international stelt Sevilla-trainer Julen Lopetegui hem ook op vanwege zijn andere kwaliteiten. "Hij ziet me als de 'storende leider', degene bij wie het drukzetten voorin begint", aldus De Jong, die ziet dat de Andalusiërs steeds beter op elkaar ingespeeld beginnen te raken. "Alleen ben ik natuurlijk reëel: uiteindelijk wordt een spits afgerekend op doelpunten."

Die eerste goal van het seizoen komt misschien wel voor het Nederlands elftal. "Tegen Portugal in juni en vorige maand tegen Estland viel ik in en kon ik gevaar stichten. Hij gaat een kéér vallen, die eerste goal. Ik blijf positief."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt het goed met Luuk de Jong bij Sevilla?

(3003 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws