Kritiek op 'comedy capers' De Ligt: 'Dit gebeurt nooit, er ontbreekt iets aan'

Kritiek op 'comedy capers' De Ligt: 'Dit gebeurt nooit, er ontbreekt iets aan'

11-10-2019 08:06 Laatste update: 08:31
125

Hans Kraay jr. is niet onder de indruk van het optreden van Matthijs de Ligt in het Nederlands elftal. Bij de Juventus-verdediger 'ontbreekt er iets aan', concludeert de FOX Sports-analist.

De Ligt ging twee keer opzichtig in de fout bij de Noord-Ierse openingstreffer. "Dit is comedy capers", aldus Kraay. "Dit gebeurt nooit: Matthijs peert nooit langs een bal. Vervolgens is hij zijn man kwijt en wil hij hands maken... Ook Jasper Cillessen zit fout, dat heb ik nog niet gehoord. Of je komt en doet wat of je blijft op de lijn en laat je verdediger duelleren, maar dit zit ertussenin."

De Noord-Ierse spits Josh Magennis kopte raak uit de rug van De Ligt. "Hij is hem hélemaal kwijt." Het past volgens Kraay in het beeld dat de twintigjarige verdediger sinds zijn overstap van Ajax naar Juventus oproept. "De mensen die verstand van voetbal hebben, zeggen allemaal: het komt goed met De Ligt. En natuurlijk komt het goed, want tegen Atlético Madrid was hij soeverein. Alles was weer zoals bij Ajax. En tóch ontbreekt er iets aan."