Ruzie in publiek tijdens Frankrijk-Turkije na ontrollen van pro-Koerdisch spandoek

Ruzie in publiek tijdens Frankrijk-Turkije na ontrollen van pro-Koerdisch spandoek

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 13:19di 15-10-2019 om 13:19

Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Turkije van maandagavond was het even onrustig op de tribunes van het Stade de France. Nadat een spandoek met een politiek boodschap werd ontrold, kwam het tot schermutselingen in het publiek.

Op het spandoek was de tekst 'Arrêtez de massacrer les Kurdes', stop met de massamoord op de Koerden, te lezen. De aanwezige stewards en beveiligers grepen vervolgens snel in. Volgens het Franse persbureau AFP droegen de bewuste toeschouwers – die doelden op de recente Turkse inval in Noord-Syrië – shirts van de Franse nationale ploeg.

Het tonen van het spandoek leidde tot gefluit vanuit het Turkse vak. Even later kwam het in meerdere tribunevakken tot confrontaties tussen verschillende supportersgroepen. De beveiligers waren echter opnieuw snel ter plaatse om de opstootjes in de kiem te smoren.

De Turkse inval houdt de internationale gemoederen al langere tijd bezig en is ook niet onopgemerkt voorbijgegaan in de voetbalwereld. De spelers van Turkije vierden hun overwinning op Albanië en hun gelijkspel tegen Frankrijk met een militair saluut: na Turkije-Albanië had de UEFA al aangekondigd onderzoek te zullen doen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws