'Voorlopig geen Koopmeiners': 'Met Strootman kun je een EK-pot binnenslepen'

'Voorlopig geen Koopmeiners': 'Met Strootman kun je een EK-pot binnenslepen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 13:45di 15-10-2019 om 13:45

AZ-aanvoerder en Jong Oranje-international Teun Koopmeiners klopt aan de deur van het Nederlands elftal, maar wacht nog op zijn eerste oproep. Robin Jongmans, 'Jong Oranje-watcher' van De Telegraaf, verwacht niet dat hier in aanloop naar het EK van 2020 verandering in zal komen.

Bij afwezigheid van Davy Pröpper waren Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon, Donny van de Beek en Kevin Strootman de uitverkoren middenvelders. Jongmans denkt dat bondscoach Ronald Koeman voorlopig de voorkeur blijft geven aan Strootman in plaats van Koopmeiners. "Koeman kijkt ook naar zijn rol buiten het veld", vertelt de Telegraaf-journalist in de voetbalpodcast van zijn werkgever. "Bovendien is Strootman gepokt en gemazeld in het internationale topvoetbal. Met hem achter de hand zou je prima een EK-wedstrijd over de streep kunnen trekken."

Op lange termijn kan de 21-jarige linkspoot echter doorgroeien tot het niveau van Oranje. "Bondscoach Erwin van de Looi gaf al aan dat de AZ-jongens, mede door de Europese ervaringen en de wedstrijd in De Kuip (de 0-3 zege bij Feyenoord, red.) in één maand al een grote ontwikkeling door hebben gemaakt. Als Koopmeiners die lijn doortrekt, nóg sneller gaat handelen en zich in Europese en topduels laat zien, kan hij in aanmerking komen voor de plek van Strootman."

Koopmeiners komt dinsdagavond met Jong Oranje in actie. De ploeg van Van de Looi mag op bezoek bij Noorwegen proberen om zijn maximale score in de EK-kwalificatiereeks te behouden.

Poll

Moet Koopmeiners tijdens de volgende interlandperiode al opgeroepen worden door Ronald Koeman?

(871 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws